Nye smitteverntiltak gjelder fra og med midnatt torsdag 9.12.21

I følge de forskriftsfestede tiltakene kan treningssentre holde åpent hvis de drives smittevernfaglig forsvarlig. Dette betyr at vi gjeninnfører iht Norsk Standards Smitteverntiltak for treningssentre. Medlemmene på Arena vil antakeligvis merke liten forskjell i driften, da vi fortsatte med de fleste smittevernrutinene også etter gjenåpningen i september.

For øyeblikket er vi på gult nivå, det vil si at treningssenteret kan drive tilnærmet normalt, men med økt avstand og renhold, og redusert kontakt.

  • Hold minst 1 meter avstand til andre i garderober og under trening. Ved trening på høy intensitet skal avstanden være 2 meter.
  • Avstandskravet bestemmer hvor mange man kan slippe inn på treningssenteret og på gruppetimer. På Arena har vi målt opp salene og satt merker på golvet for å vise hvor deltakerne skal stå med korrekt avstand. Vi har også oversikt over hvor mange som er inne på senteret til enhver tid, og har tiltak for å redusere køer og ansamlinger i lokalene.
  • Barnepass må holde stengt da det ikke er mulig å holde minimum 1 meter avstand mellom barna.
  • Vi oppfordrer de som har mulighet til det til å skifte og dusje hjemme for å unngå trengsel i garderobene (men husk å bytte fra utesko til innesko når du ankommer senteret).
  • Har du luftveissymptomer skal du ikke komme på trening. Dette gjelder også ved milde symptomer.
  • Håndvask/desinfeksjon skal utføres ved ankomst og når senteret forlates.
  • Unngå fysisk kontakt som klemming, håndhilsing etc. Unntak er medlemmer som treninger fysisk bistand og hjelp til å utføre trening (munnbind bør da brukes).
  • Alle som oppholder seg i senteret må registrere seg.

  • I gruppesalene skal man rengjøre utstyret før og etter bruk, og eventuelt ved bytte av bruker under trening. Unngå å stå ansikt til ansikt med andre deltakere. Ikke gå inn i salen før timen skal begynne, slik at det kan ventileres mellom timene.
  • I studio skal medlemmene rengjøre utstyret etter bruk og holde korrekt avstand. Arena tilrettelegger med merking på golvet og ved fjerne/flytte på utstyr der dette er nødvendig.


Det som har skapt noe forvirring tidligere når det gjelder tiltak for treningsbransjen er at disse er forskjellige fra reglene som gjelder for trening i idrettslag. Dette er fordi idrettslag kommer inn under kategorien fritidsaktiviteter, mens treningssentere er definert som næring. Det samme gjelder regler for arrangementer - disse reglene gjelder ikke for treningssentre da organisert trening ikke er definert som et arrangement (Forskrift om smitteverntiltak, paragraf 16b).

Ta kontakt hvis du lurer på noe, så skal vi gjøre vårt beste for å svare.

Mari Mauland, fagansvarlig (mari@arena-treningssenter.no)

Vil du bli medlem?

Her kan du enkelt bli medlem på ditt Arenasenter

Bli medlem